27.06.2015 г.

Преустройство, реконструкция, пристройка и смяна предназначението на съществуваща жилищна сграда в къща за гости в с. Овчарци, общ. Сепарева баня.

Изглед от изток
 Архитектурният проект за къща за гости е разработен в периода март-юни 2015 г. за кандидатстване по "Програма за развитие на селските райони", мярка 6.4 за периода 2014-2020 г. към структурните фондове на ЕС.
Площта на имота е 505 кв.м.

Село Овчарци се намира в планински район в западна България в близост до гр. Сепарева баня. Средната надморска височина е 760 м.
От двете страни на селото се спускат реките Горица и Фудиня. Река Горица има 7 водопада, най-високият от които — водопадът Горица, е 39 м.
На всеки етаж са проектирани по две студиа и един апартамент. В сутерена се намира зала за срещи, техническо помещение, склад и помещение за персонал.
Съществуващата сграда е с монолитна скелетна стоманобетонна конструкция. Външните ограждащи стени са от керамични тухли 25 см. Вътрешните преградни стени - керамични тухли 12 см. и 25 см.
Новата пристройка е с монолитна скелетна стоманобетонна конструкция. Външните ограждащи стени са от керамични тухли 25 см. Вътрешните преградни стени - керамични тухли 12 см. и 25 см. Изгражда се на фуга и с отделни фундаменти.
Отвън сградата е топлоизолирана с изолация EPS 12 см.
Топлоизолацията по покривните плочи е EPS 15 см.
Топлоизолация по подове граничещи със земя е XPS 6 см.
Фасадите от североизток и югозапад са измазани циментова мазилка и облицовани с дървени летви. Фасадите от югоизток и северозапад са измазани с бяла мазилка.
Изцяло се подменят електро и ВиК инсталациите.
Отоплението на сградата ще бъде на твърдо гориво – с котел на пелети.
Охлаждането ще става посредством VRV система, външното тяло ще бъде поставено непосредствено до северозападната фасада на сградата.
Битовата гореща вода се подгрява от електрически бойлер – 500 л., котел на пелети и слънчеви колектори.
Изглед от запад

Съществуващата сграда

Няма коментари:

Публикуване на коментар