9.12.2010 г.

Първа копка на административната сграда на ДДС Витиня - 19.09.2008 год.


















На 19 септември 2008 год. по случай 80 годишнитата на държавно дивечовъдно стопанство "Витиня" бе представен проекта за новата административна сграда на стопанството.
Президентът на България Георги Първанов направи първата копка на бъдещия строеж.
Директорът на Държавното ловно стопанство инж. Юри Миков поздрави гостите и се спря на важните моменти от 80-годишния път на стопанството, който започва през 1928 г., когато държавната гора "Витиня" е обявена за развъдник на едър дивеч - сърни, а в началото на 50-те години се оформя като център за масирано развъждане и разселване на благородния елен, който до ден днешен е емблема на ДЛС "Витиня".
Официалните гости на тържеството по случай юбилея бяха: президентът на България Георги Първанов, председателят на Държавната агенция по горите доц. Стефан Юруков и зам.-председателите на Агенцията - инж. Илия Симеонов, инж. Росен Попсавов и инж. Йордан Радославов, главният секретар на ведомството инж. Валентина Маринова, директорите на районните дирекции и държавните ловни стопанства. Особено мил жест бе поканата на ръководството към бившите служители и ръководители на ДЛС "Витиня", които активно участваха в изграждането на високия имидж на прочутата в цяла Европа ловна дестинация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар